skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

José Montilla Aguilera

Vaig néixer a Iznájar, Córdoba, el 1955. Als setze anys em vaig traslladar amb la meva família a Catalunya. Estic casat i tinc cinc fills. Vaig ser funcionari de l’administració local.

En arribar a Catalunya, a la ciutat de Sant Joan Despí, amb setze anys, vaig començar a treballar en una empresa d’arts gràfiques i posteriorment en una empresa del sector de l’electrònica. A l’Institut de Cornellà vaig cursar, en règim nocturn, el Batxillerat, compaginant els estudis amb la feina.

Posteriorment vaig ingressar a la Universitat de Barcelona, ​​on vaig cursar estudis de Dret i d’Economia que no vaig poder concloure per la meva dedicació a l’activitat política.

Milito al PSC des de 1978, any de la seva fundació. Em vaig incorporar per primer cop a la seva Comissió Executiva Nacional l’any 1987, elegit secretari d’Organització en 1994 i Primer Secretari el 2000 i fins a l’any 2011. També vaig ser membre de la Comissió Executiva Federal d’PSOE de 2000 a 2008.

En les primeres eleccions democràtiques de 1979 vaig ser elegit regidor i nomenat tinent d’alcalde d’Economia i Hisenda a Sant Joan Despí.

L’any 1983 vaig encapçalar la candidatura socialista a la ciutat de Cornellà de Llobregat i vaig ser elegit regidor, primer, i Alcalde de 1985 al 2004.

Vaig ser president de la Diputació de Barcelona (2003-2004), després d’exercir altres responsabilitats en la mateixa institució.

El març de 2004 vaig encapçalar la candidatura socialista al Congrés dels Diputats per la circumscripció de Barcelona. Vaig ser elegit Diputat al Congrés i en formar-se el primer govern presidit per José Luis Rodríguez Zapatero, vaig ser nomenat ministre d’Indústria, Turisme i Comerç. Vaig dimitir el novembre del 2006, per presentar la meva candidatura a la presidència de la Generalitat.

Vaig ser elegit diputat al Parlament de Catalunya i investit com a president de la Generalitat de Catalunya, càrrec que vaig ocupar fins a desembre de 2010.

El desembre de 2011 vaig ser nomenat senador, en representació del Parlament de Catalunya, càrrec que he ostentat fins maig del 2019.

El juny del 2020, vaig ser nomenat conseller independent de l’empresa Enagás per un període de quatre anys.

Back To Top