skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
El Foc No S’apaga Amb Benzina

El foc no s’apaga amb benzina

El diari digital “El Confidencial” publica una entrevista amb el president Montilla, en la que aborda temes d’actualitat relacionats amb el conflicte independentista. El periodista Javier Caraballo,als inicis de l’entrevista, planteja al president el paper que han exercit els mitjans públics de comunicació. El president ha criticat el paper d’aquests mitjans per manca de pluralitat, però ha afegit: “no estic d’acord aque siguin una màquina de fer independentistes, sino més aviat un instrument per mantenir unit i cohesionat l’independentisme”.

 A la conversa han aparegut, també, les similituds entre els diversos populismes (Trump, Brexit, Salvini,…): “una part de la població de Catalunya dóna suport a l’independentisme perquè és una manera de reaccionar contra el sistema…”. 

En relació al judici i als fets de de 2017, afirma que “l’essencial és que en un estat de dret no es pot violentar la legalitat”, però afirma que davant l’acusació de deslleialtat cal matisar que molts altres també han estat deslleials i, en concret, acusa el PP de deslleial amb la Constitució i l’Estatut. El judici, considera Montilla, és una dificultat afegida: “el fet que hi hagi polítics independentistes a la preso és benzina per al procés. El propi judici i la sentència posterior poden ser un dels grans problemes per tractar d’encarrilar el problema català en els propers anys”, però recorda que “ni el dret penal espanyol ni el nostre sistema penitenciari persegueixen la venjança, la revenja o l’escarment”, i es declara contrari a l’aplicació d’un suposat 155 preventiu: “un 155 preventivo, como defienden el PP y ciudadanos sería claramente inconstitucional”

Pots accedir a l’entrevista clicant aquí

 

 

 

Back To Top