skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
“El Partit Popular Té Una Gran Responsabilitat En El Que Està Passant, … [la Culpa] No Només és Dels Independentistes”

“El Partit Popular té una gran responsabilitat en el que està passant, … [la culpa] no només és dels independentistes”

Ahir el president Montilla va ser entrevistat al programa La Brújula de l’emissora Onda Cero. Una llarga i serena entrevista, amb el corresponent debat amb els participants a la tertúlia.

S’ha parlat a fons de tot: del referèndum i sobre l’origen i les raons de l’actual crisi institucional. Així, Montilla ha insistit de nou en destacar les responsabilitats del govern d’Espanya i del partit popular en l’origen i en l’agreujament d’aquesta greu crisi política i institucional.  Han parlat de la vigència o no de l’actual Estatut, del finançament de la Generalitat, de la coresponsabilitat fiscal de les CCAA i de l’asimetria existent en el finançament autonòmic entre les comunitats de règim comú i les de concert. També sobre els conceptes de nació i estat. I, finalment, sobre les possibilitats de restabliment del diàleg i del pacte, de la reforma constitucional i els seus continguts, de la necessitat de clarificar les competències de les CCAA  i de l’establiment de mecanismes de coordinació i col·laboració de caràcter federal.

Un cop més, Montilla ha reclamat la necessitat del retorn a la política en majúscules i ha destacat que cal respectar el marc legal, però que amb això no n’hi ha prou: el govern espanyol ha de prendre la iniciativa en buscar una solució positiva al conflicte.

Podeu escoltar l’entrevista aquí

Fotografia: Web Onda Cero

Back To Top