skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
I Ara Què?

I ara què?

El passat 9 de novembre, el president Montilla va pronunciar una conferència al Cercle del Liceu, organitzada pel Círculo de directivos de habla alemana.

A la conferència, Montilla va parlar dels antecedents de la crisi política i institucional que patim (¿como hemos llegado hasta aquí?) i de les insuficiències de l’actual estat de les autonomies que, des del seu punt de vista, tenen solució per la via de les reformes i de la negociació política.

Ha expressat la seva opinió sobre el repte secessionista; sobre la decisió dels dirigents independentistes de saltar-se les lleis, especialment la Constitució i l’Estatut; i de violentar el Parlament fent aprovar unes lleis manifestament il·legals, tot prescindint dels procediments parlamentaris.

També es refereix a l’1 d’octubre i als efectes que aquesta crisi han tingut en la vida política, social i econòmica de Catalunya.

Insisteix, en la part final de la seva intervenció, (Y ahora ¿qué?) que hi ha solucions als problemes plantejats, si s’aborden des de la cultura del pacte. I explica la proposta de reforma de la Constitució que hauria de permetre, entre d’altres mesures, la posada al dia de la organització territorial d’Espanya.

Podeu llegir la seva intervenció aquí

Back To Top