skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

La dignitat de la política, homenatge a Miguel Núñez

El President Montilla ha assistit a l’homenatge a Miguel Núñez, “La dignitat de la política”. En el transcurs de l’acte, van prendre la paraura Jordi Pujol, Santiago Carrillo, Isidor Boix i Eulàlia Vintró, i van posar música i veu Maurici Villavecchia, Maria del Mar Bonet i Manel Camp.

Miguel Núñez (Madrid, 1920-Barcelona, 2008), “un heroi del nostre temps”, com el va definir Manuel Vázquez Montalbán, va lluitar per la llibertat i la justícia en les circumstàncies excepcionals de la guerra civil i durant els quaranta anys de dictadura franquista. Condemnat a 55 anys de presó en cinc consells de guerra, empresonat més de catorze anys i torturat de manera salvatge per la policia, mai va deixar de proclamar la seva fe en els éssers humans ni de defensar la tolerància i el respecte pels altres en l’acció política.

Dirigent del PSUC a la clandestinitat, va ser un dels primers comunistes en criticar no solament l’estalinisme, sinó la naturalesa de l’anomenat socialisme real. Diputat del grup parlamentari PCE-PSUC al Congrés, primer, i fundador i president de la ONG Las Segovias, dedicada a la cooperació amb Amèrica Llatina, després, va defensar incansablement els treballadors i els sectors populars, i el dret dels pobles oprimits a la llibertat, i mai va posar els interessos i les idees personals per sobre de les necessitats col·lectives. “Vull una humanitat –deia—en què la felicitat de cadascú només sigui possible amb la felicitat de tots”.En aquests temps de desprestigi dels polítics i de menyspreu de les institucions democràtiques, la vida i l’obra de Miguel Núñez demostren la necessitat de la política entesa com ell l’entenia: com una activitat generosa, solidària i eficaç, i un exercici noble, digne, imprescindible, per garantir el progrés de la societat.

Més informació

Notícia a El debat.cat

 

 

Back To Top