skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
“Un País Necessita Ser Governat. No Pot Viure Exclusivament D’emocions I De Dates Històriques”

“Un país necessita ser governat. No pot viure exclusivament d’emocions i de dates històriques”

Els Matins TV3El president Montilla ha estat entrevistat aquest matí a TVC, al programa “Els matins de TV3” i ha pogut fer una àmplia reflexió sobre l’actual moment polític que travessa Catalunya. En relació als darrers esdeveniments relacionats amb el presumpte finançament il·legal de CDC (el famós 3%), ha considerat que el fet que el president Mas vulgui comparèixer al Parlament és positiu (“és el mínim que s’ha de fer”) i que no pot donar consells al respecte per què no s’ha vist en aquesta situació.

Sobre les especulacions de si hi ha coincidències premeditades entre el calendari judicial i el calendari polític, Montilla (“jo no hi veig conspiracions”) ha recordat que són els jutges els qui administren el ritmes de la feina dels seus jutjats i que afortunadament la justícia és independent del poder polític.

S’ha referit també a la necessitat de formar el més aviat possible el nou govern de la Generalitat (“el país necessita un govern per encarar els problemes  que te avui la societat catalana i preveure els que poden venir, i això requereix també estabilitat”). Considera que “qui ha guanyat les eleccions te la obligació de formar govern… i si el consens no arriba al voltant d’una persona, segur que en trobaran una altra”. Creu que “la CUP acabarà trobant una “excusa” per investir Mas … i si no és així, tant de bo trobin una solució per què hi hagi govern”

Montilla s’ha mostrat preocupat, en tot cas, per la manca de concreció del programa econòmic del govern: “No sé amb quin programa governaran, si amb el de CDC, amb el d’ERC o amb el de la CUP”.

S’ha referit també al debat entorn la desobediència de les lleis. Montilla ha deixat aquesta pregunta a l’aire: “si desobeeixes les lleis, per què els ciutadans han d’obeir les teves? Quina autoritat tens per fer complir les teves lleis?”.

La discussió sobre el terme “Nació” ha estat present a l’entrevista. Montilla ha expressat la seva convicció sobre el caràcter nacional de Catalunya, però ha recordat que Nació i Estat són dos termes diferents. I que hi ha nacions que constitueixen un Estat i nacions que formen part d’estats plurinacionals, com és el nostre cas. Considera que l’encaix Catalunya-Espanya  s’ha d’arreglar amb una votació, que des del seu punt de vista ha de consistir en el sotmetiment d’una reforma constitucional “a fons” al veredicte del poble de Catalunya.

Podeu veure l’entrevista del president Montilla a Els Matins de TV3 aquí

Back To Top