skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

En el debat sobre la Llei d’Estabilitat Pressupostària, Montilla recorda que “alguns que diuen voler la clau de la caixa, alhora entreguen la clau de l’autogovern al Ministre d’Hisenda en avalar aquesta Llei”

El president i portaveu de l’Entesa, José Montilla, s’ha manifestat en contra de la Llei d’Estabilitat Pressupostària, que avui s’ha debatut en el Senat. Montilla ha dit que l’economia no és millor ara que fa uns mesos quan es va acordar la reforma de la CE. “Estem en recessió o en depressió”, “després d’un procés esperpèntic de marxa enrere en les previsions del dèficit, en un exercici d’escassa sobirania.” Montilla ha qualificat la rebaixa d’un 0’5% de l’objectiu del dèficit com una acte tacticista i oportunista. “S’ha posat el llistó més alt dels pactes, del que diu Brussel·les. Això és anar “de farol” i no ens fa més creïbles, sinó menys”.

José Montilla s’ha dirigit al Ministre Montoro: “per què aquesta obsessió amb el dèficit 0 en aquesta conjuntura? Els mercats no ens tractaran millor amb un objectiu d’impossible compliment. Espanya dóna menys confiança, menys credibilitat.”

El president de l’Entesa li ha dit al Ministre d’Hisenda que “les seves regles destil·len neoliberalisme, per a vostès la despesa pública és sinònim de malbaratament i ineficàcia” i ha acabat dient que “fa falta iniciatives polítiques a Europa per a canviar l’eix Merkozy i no semblar els alumnes avantatjats de les polítiques d’austeritat que ens han deixat en la recessió”.

Més informació a Entesa.cat

Back To Top