skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

Montilla: “Les Comunitats Autònomes no són responsables del dèficit”

El president i portaveu de l’Entesa en el Senat, José Montilla, s’ha mostrat a favor d’una moció socialista en que es demanava una revisió del calendari de consolidació fiscal, una negociació entre organitzacions sindicals i patronals per a l’ajustament; i la promoció d’un acord amb les CCAA i les Corporacions Locals “per tal què aquest ajustament i la seva distribució no perjudiquin el finançament dels serveis bàsics”.

Montilla ha dit que és necessari un diàleg i un consens amb les CCAA perquè també són estat i són prestadores de serveis d’un estat del benestar. “Una obra pública pot acabar-se en tres o en vuit anys, però les persones que precisen atenció sanitària o escolar no poden esperar”.

Segons el portaveu de l’Entesa “les CCAA no són les responsables de la majoria del dèficit. No és de rebut la campanya de l’opinió publicada fent responsable a les CCAA de la crisi” i afegeix que “no és recentralitzant competències com sortirem d’ella.” A més, Montilla ha dit que “estem esperant que Rajoy vingui al Senat a explicar-se al si de la Comissió General de les Comunitats Autònomes”.

José Montilla ha explicat que “hi havia qui pensava que un govern conservador, que parla de l’herència rebuda, que és apòstol de les reformes i és amic de Sarkozy i Merkel, seria suficient; però no ha estat així. El que va passar ahir ho demostra.”

Back To Top