skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
José Montilla Participa A La Celebració Del 15è Aniversari De La CNE

José Montilla participa a la celebració del 15è aniversari de la CNE

L’expresident José Montilla va participar, el passat 13 d’abril, en la jornada commemorativa del 15è aniversari de la Comissió Nacional de l’Energia. Ho va fer com a moderador d’una taula en la qual van participar, com a ponents, José Sierra (actual conseller de la CNE) i Jordi Dolader (exconseller de la CNE i actual president d’AF-Mercados EMI). La taula moderada per l’expresident Montilla va tractar sobre la consolidació de l’ens regulador en el procés d’integració regional. La intervenció inicial, a càrrec de l’expresident, que va ser ministre d’Indústria del 2004 al 2006, van servir per felicitar la CNE per la feina feta durant els seus primers 15 anys de vida, pel procés de consolidació de la institució i per l’augment de les seves competències d’acord amb el procés de liberalització i expansió dels mercats energètics.

José Montilla va definir el seu període al front del Ministeri, durant el qual va col•laborar en la feina de la CNE, com un període molt intens per la definició de mapa del sector energètic espanyol per la resta de la dècada. Un període molt condicionat, també, pel context europeu i internacional i on el principal objectiu es va centrar en la cerca de marcs reguladors que poguessin garantir la inversió i el subministrament energètic, però també l’eficiència econòmica a través de la competència. Tot això, en un moment on hi van haver importants moviments corporatius a nivell europeu, als quals el sector energètic espanyol no va ser aliè, com corresponia a una de les principals economies industrialitzades amb societats de gran dimensió i molt atractiu per inversors estrangers. En el seu període es van haver d’abordar, també, totes les qüestions relatives als efectes sobre el canvi climàtic així com la consolidació de procés liberalitzador.

Per últim, José Montilla va destacar que els eixos de la seva actuació al front del ministeri van ser treballar per propiciar el creixement econòmic, de forma que el subministrament energètic no fos mai una limitació per aquest creixement; la garantia del subministrament en condicions adequades i assumibles en qualitat i preu, tot i l’elevada dependència exterior; i fer compatible l’ús de l’energia amb una protecció efectiva i real del medi ambient, per tal de fer possible un desenvolupament sostenible a llarg termini.

Back To Top