skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

Montilla a Rajoy: “Diu que defensa la Constitució però el que fa és segrestar-la i petrificar-la”

El president Montilla va preguntar ahir al President del Govern, Mariano Rajoy, sobre la seva política autonòmica i de cohesió territorial. Li ha recordat que l’Entesa va sol·licitar a l’inici de la legislatura la seva compareixença en la Comissió General de les CCAA amb l’objectiu que expliqués el seu model autonòmic.

Montilla va parlar ahir de la crisi política i institucional que s’està obrint a Catalunya, encara que ha subratllat que “la desafecció ve de lluny i no és un suflé passatger”. Per a Montilla, “el President Mas va anar a Madrid a buscar les claus de l’avançament electoral i vostè (Rajoy) li va posar fàcil”. I s’afegeix que “digirents del seu partit al·ludeixen a la guàrdia civil i el seu ministre parla d’espanyolitzar els nens catalans. I tot per a gaubança d’un sector de l’independentisme català”.

José Montilla li va dir a Rajoy que “vostè creu que la millor manera de defensar la unió d’Espanya és apel·lant a la unitat i no a la diversitat. Diu que defensa la Constitució i el que fa és segrestar-la i petrificar-la”.

Ha destacat també que aquesta situació no beneficia a la marca Espanya ni reforça la interlocució de Rajoy. “Confrontació, crispació i fractura entre Catalunya i Espanya i de la societat catalana és el que ens espera”. Montilla també ha advertit al President del Govern espanyol que “els problemes no s’arreglen sols i que no pot ignorar-los”. Així, li ha emplaçat a “rebaixar la tensió, negociar i dialogar”. I, si no ho fa “serà el principal responsable de la manca d’un projecte on Catalunya pugui trobar el seu encaix”.

INTERVENCIO MHP SENAT (23/10/2012)

 

Back To Top