skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

Montilla assegura que “Catalunya és un país fort per la nostra capacitat de treball i d’innovació”

L’expresident José Montilla, ha assegurat avui que “Catalunya és una país fort perquè la nostra societat té base industrial, té dinamisme econòmic, i sobretot per la nostra capacitat de treball i d’innovació”. En aquest sentit, Montilla ha afegit que per sortir de crisi cal “un ambient positiu, de major optimisme, de confiança en nosaltres mateixos, de compromís a tots els nivells, que els líders polítics hem de facilitar”.

D’aquesta manera, Montilla ha recordat que “patim un seriós problema de caiguda d’ingressos, com a conseqüència de la caiguda de l’activitat i d’una crisi financera gravíssima que ens afecta a Catalunya, a Espanya i tots els països occidentals”. És per això que “la solució –ha apuntat- no vindrà d’una formulació ambigua i inconcreta, es digui pacte fiscal o transició nacional”.

En una conferència dins el cicle que la delegació d’Òmnium Cultural al Bages organitza a Manresa sota el títol “Catalunya, present i futur”, Montilla ha argumentat que “de la crisi en sortirem resistint les tensions financeres actuals i desenvolupant les reformes estructurals posades en marxa; si seguim treballant per augmentar la productivitat, la capacitat d’innovació de la nostra indústria i dels nostres serveis, i la vocació exportadora de la nostra economia”.

A més, ha apuntat, cal que “convertim la formació dels joves i la seva preparació professional, la recerca, la innovació, la qualitat en una veritable causa compartida per totes les forces polítiques, socials i econòmiques”. Perquè “si som prou competitius en aquest mercat global, ens en sortirem”, ha conclòs Montilla.

Podeu llegir aquí la seva intervenció: Conferència MHP Manresa

Back To Top