skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

Montilla assisteix a la inauguració del Centre d’Investigació REPSOL-BSC

L’expresident Montilla ha assistit avui a la inauguració del centre d’investigació REPSOL-BSC, acte copresidit per la Ministra de Ciència i Innovació, Cristina Garmendia; el Conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mascolell; i el president de Repsol, Antoni Brufau.

Repsol-BSC Research Center es crea amb l’objectiu d’aprofundir i enfortir la cooperació entre les dues entitats. Ambdues col·laboren des del 20007, en projectes de R+D en l’àmbit de la imatge sísmica, aplicada a l’exploració d’hidrocarburs. El nou centre permet continuar aquests projectes en curs i abordar altres de nous en àrees com la modelització de jaciments i monitorització de fluïds en el subsòl, d’interès per a Repsol.

Antecedents

L’any 2005, el govern de la Generalitat presidit per Pasqual Maragall, el Ministeri de Ciència i Innovació i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), van fundar El Barcelona Supercomputing Center-Centro Nacional de Supercomputación

Aquest Centre, que allotja el MareNostrum, el superordinador més potent a Espanya i un dels més potents a Europa, està considerat com una gran instal·lació científica de referència a nivell internacional. Hi treballen investigadors altament especialitzats en supercomputació i és pioner en desenvolupament del processament paral·lel.

L’objectiu del BSC és investigar, desenvolupar i gestionar la tecnologia per facilitar el progrés científic. Les seves principals activitats se centren en quatre àrees: Ciències de la Computació; Ciències de la Vida ; Ciències de la Terra i Aplicacions Computacions en Ciència i Enginyeria.

El Govern presidit per José Montilla va anunciar, el 2010, una inversió de 132 milions d’euros, finançats pel Govern i per l’Estat, en diversos projectes del BSC que asseguraven la continuïtat del centre fins el 2022.

Vídeo de la visita del President Montilla, gener 2011

Nota de premsa visita President Montilla, gener 2011

Nota de premsa BSC inauguració Centre d’Investigació REPSOL-BSC

Back To Top