skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
Montilla Demana Que Es Comenci A “parlar I Negociar” La Reforma De La Constitució Perquè Continuï “essent útil I Inclusiva”

Montilla demana que es comenci a “parlar i negociar” la reforma de la Constitució perquè continuï “essent útil i inclusiva”

L’expresident de la Generalitat apel·la al text com a eina de “convivència entre els pobles d’Espanya”.

Montilla_oficina_02L’expresident de la Generalitat i senador del PSC José Montilla ha destacat la necessitat que les forces parlamentàries comencin a “parlar i negociar” sobre la “necessària reforma i adaptació” de la Constitució perquè “pugui seguir essent útil i inclusiva” i “un instrument al servei de la convivència entre els espanyols i els diferents pobles d’Espanya”. Montilla ha fet aquestes manifestacions abans de participar a l’acte institucional del 35è aniversari de la Constitució que ha tingut lloc al Congrés dels Diputats, on ha assistit acompanyat d’una delegació de representants del PSC.

Montilla ha comparegut davant els mitjans flanquejat per l’exdelegat del govern a Catalunya i diputat del PSC, Joan Rangel, i pel coordinador dels diputats i senadors del PSC a Madrid, Albert Soler. També han assistit a l’acte la membre de la Mesa del Congrés Teresa Cunillera i els diputats al Congrés Germán Rodríguez i Meritxell Batet.

L’expresident de la Generalitat ha destacat el paper de la Constitució com a instrument “de convivència entre tots els espanyols” però ha recordat el “cert envelliment d’aquesta norma” i la seva “necessària reforma i adaptació”.

Per aquest motiu ha demanat que es comenci a “parlar i negociar” sobre “aquesta necessària reforma i adaptació” de la Constitució, entre altres perquè “pugui seguir essent útil, inclusiva i un instrument al servei de la convivència entre els espanyols i els diferents pobles d’Espanya”.

Mandela: referent de la “solidaritat”

Montilla també ha destacat la figura de Nelson Mandela, un líder que “representava la lluita i la democràcia contra un règim terrible” i que era un referent viu de la defensa dels valors de la “igualtat, la solidaritat, fraternitat i honestedat”.

Absència de nacionalistes i de la majoria dels presidents autonòmics

L’acte de commemoració del 35è aniversari de la Constitució ha estat marcat, un any més, per l’absència de representats dels grups nacionalistes, i tampoc ha comptat amb la presència de la majoria dels presidents de comunitat autònoma.

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha declinat assistir-hi. Igual que els d’Andalusia, Astúries, Balears, Cantàbria, Castella i Lleó, Extremadura, Galícia, La Rioja, Madrid, Navarra i el País Basc.

ACN

Enllaç

Back To Top