skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

“Mai un Govern havia defraudat tant en tan poc temps”

L’ex-president de la Generalitat de Catalunya i actual Portaveu del Grup d’Entesa, José Montilla, ha afirmat aquest matí al Ple del Senat que en set mesos, el Govern de l’Estat “ha canviat de programa i de política, i que els Pressupostos Generals de l’Estat són un instrument superat malgrat es van aprovar per les Corts Generals farà un mes”.

Així, ha constatat que el Govern ha passat del “no apujarem l’IVA”, a efectuar un increment que reduirà el consum, l’activitat econòmica i l’ocupació i que afectarà greument a sectors com els autònoms i el sector de la cultura; del “no retallarem la salut, l’educació i les prestacions d’atur” a retallar aquestes prestacions, directament, o condicionant les Comunitats Autònomes a fer-ho. En definitiva, ha afegit, “mesures d’austeritat, en solitari, no acompanyades d’estímuls al creixement”, i ha rematat “ja coneixem el resultat en aquests mesos: més atur, menys creixement, més desigualtat, més desconfiança. Mai un Govern havia defraudat tant en tan poc temps”.

Per altra banda, ha posat de manifest que hi ha qui vol desprestigiar l’Estat de les Autonomies i aprofita la crisi per emmascarar un propòsit de recentralització, posant en risc el pacte constitucional de finals de la dècada dels setanta.

INTERVENCIO MHP SENAT (26/07/2012)

Back To Top