skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
Montilla Participa En El Sopar “Punto De Encuentro” Organitzat Per Inforpress

Montilla participa en el sopar “Punto de Encuentro” organitzat per Inforpress

logo_webEn la seva intervenció, el president ha expressat la necessitat d’introduir canvis en l’arquitectura constitucional. “Ho hem de fer per resoldre els problemes objectius que tenim”, afegint que:

En primer lloc, és necessari un reconeixement explícit de la pluralitat de l’Estat espanyol i una protecció constitucional de la singularitat de Catalunya i de la seva cultura, llengua, dret civil, etc.

També cal concreció en la distribució de les competències, font de conflicte i de duplicitats administratives; i establir un sistema de finançament que sigui més just i equitatiu. Això vol dir que “asseguri la solidaritat interterritorial, alhora que no penalitzi els que són solidaris, i exigeixi a totes les administracions la seva aportació equitativa a la solidaritat, sense que l’existència de sistemes de finançament diferenciats generi injustícies en la seva distribució”.

Per últim, són de capdal importància els espais de negociació i acord entre els governs dels diferents territoris. Entre el Govern de l’Estat i els governs de les CCAA. I entre les pròpies CCAA.

Montilla creu que “tot això s’hauria d’abordar en la cambra territorial que la Constitució preveu però que no hem estat capaços, encara, de contruir”, en referència a la reforma del Senat.

Intervenció MHP Punto de Encuentro Inforpress

Back To Top