skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

“No tractem pitjor al nostre sistema de recerca que al nostre sistema financer”

MHP_TERRAEl president i portaveu de l’Entesa, José Montilla, ha preguntat aquesta tarda, en la sessió de control del Senat, al ministre d’economia i competitivitat, Luis de Guindos, quina valoració fa sobre la seva gestió en matèria de recerca, desenvolupament i innovació R+D+I.

Montilla li ha dit que “veig que no és vostè conscient de l’evolució i la situació actual de la ciència a Espanya”. Segons Montilla, a la investigació a Espanya li falten recursos i “sense recursos, hi ha retards i cancel•lacions. Els científics no han rebut els recursos del Pla Estatal, hi ha més de 3.184 projectes i 6.000 investigadors pendents de la següent convocatòria. Tampoc no hi ha notícia dels contractes Ramón y Cajal i Juan de la Cierva”.

El portaveu ha afegit que també “hi ha pèrdua de talent. Els investigadors marxen perquè no els renoven el contracte o per falta d’expectatives o motivació, amb el que va costar que alguns d’ells tornessin “. José Montilla ha apuntat que “la creació de l’Agència Nacional d’Investigació continua esperant i és penosa la imatge d’un CSIC en semi-fallida”, i ha conclòs: “No hi haurà competitivitat si deixem d’invertir en R+D+I. No tractem pitjor al nostre sistema de recerca que al nostre sistema financer. Defensi la investigació en aquests pressupostos. Sigui també el ministre del R+D+I”.

Intervenció MHP Montilla al Senat

Back To Top