skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
Posem L’accent En La Cerca De Solucions Polítiques, … Altres Prefereixen El Soroll I La Revenja.

Posem l’accent en la cerca de solucions polítiques, … altres prefereixen el soroll i la revenja.

El president Montilla va pronunciar ahir una conferència a Madrid, organitzada pels i les socialistes madrilenys del districte del Retiro, seguida d’un ampli col·loqui. Va començar amb una referència a la situació creada després de la sentència del cas Gürtel i la presentació de la Moció de Censura: “La moció és una finestra d’oportunitat. Encara que les dificultats són moltes per les contradictòries posicions dels diferents partits, pot prosperar. Aquest èxit, no obstant això, no depèn del PSOE… A tots ells concerneix la decisió: hauran de triar entre la continuïtat de Rajoy o un canvi com el que ofereix Pedro Sánchez”.

En l’anàlisi sobre la situació política catalana i després de comentar la investidura del president Torra, destaca que “el bloqueig ha estat – i continua sent – una actuació premeditada. Per motius tàctics i partidistes i fins i tot personals. Sense tenir en compte les necessitats del país i de la seva gent” i s’ha preguntat “per quina raó permeten ERC i PdCat que els irreductibles de l’entorn de Puigdemont bloquegin encara més la situació?”.

S’ha referit al cúmul d’incerteses que condicionen el panorama: “Poden ocórrer coses diferents i contradictòries. Però la qüestió no està en predir el que pugui succeir, sinó en prendre la iniciativa… I en primera instància, qui ha de prendre-la és el Govern d’Espanya…El president Rajoy havia de situar el conflicte en el terreny polític i proposar iniciatives…Lamentablement, el govern del Sr. Rajoy ha batut tots els rècords d’incapacitat per a abordar i canalitzar un conflicte d’aquesta naturalesa…”

I ha expressat la seva convicció que el PSOE ha de ser part de la solució: “som els únics que posem l’accent en la cerca de solucions polítiques a un problema de fons molt greu… uns altres dediquen tots els seus esforços a sumar-se al soroll i a convocar la revenja…”

Ha insistit en la proposta dels i les socialistes de treballar sobre una reforma constitucional que abordi, bàsicament, aquests tres aspectes: la distribució del poder territorial, el repartiment dels recursos fiscals i el reconeixement de la diversitat d’Espanya.

Podeu llegir la seva intervenció aquí.

Back To Top