skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
Sobre El Declivi De Catalunya

Sobre el declivi de Catalunya

El passat 5  d’agost, la revista de política urbana i regional Growth and Change va publicar el treball d’investigació “Reversal of economic fortunes: Institutions and the changing ascendancy of Barcelona and Madrid as economic hubs”, dels investigadors de la London School of Economics, Andrés Rodríguez-Pose i Daniel Hardy.

L’article analitza “com en les últimes tres dècades Madrid ha avançat a Barcelona en quasi tots els indicadors econòmics, convertint-se en una ciutat molt més gran i en el centre de l’activitat econòmica d’Espanya”. Segons els autors, aquest avanç no s’explica únicament per la “capitalitat de Madrid, la renovació del sistema radial d’infraestructura espanyol convergint a Madrid i economies d’aglomeració”, sinó que la raó principal “de la divergència econòmica de les dues ciutats” radica en bona part en l’atmosfera política i institucional que es viu a Catalunya.

En les últimes setmanes aquest article ha tingut un gran ressò en els mitjans de comunicació amb nombroses editorials i en multitud d’articles. Tot i la complexitat de les dades i la volatilitat d’alguns dels indicadors que s’utilitzen per comparar l’economia de Catalunya i Madrid, l’article és útil a l’hora de fer balanç del “procés”. Comparteixo avui el treball original per a qui ho vulgui consultar.

Llegir Article Growth and Change

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Back To Top