skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
“La Proposta De Rajoy és Menys Despesa Social I Menys Inversió”

“La proposta de Rajoy és menys despesa social i menys inversió”

moneda

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest matí s’ha discutit al Senat la proposta del Govern sobre el “sostre de despesa” per a 2016. Aquesta és una decisió molt important perquè estableix els objectius de dèficit, d’endeutament i de despesa no financera per al proper exercici. És, doncs, la decisió prèvia a la presentació del pressupostos generals de l’Estat.

En la seva intervenció, Montilla ha assenyalat les dades més rellevants que posen de manifest els efectes de la crisi:

  • La EPA del primer trimestre de 2015 indica que ha seguit baixant la població ocupada. 114.300 persones menys treballant.
  • La mateixa EPA indica que 1.793.600 llars tenen tots els seus membres actius en atur
  • Només el 54.5% dels aturats tenen subsidi, mentre que el desembre de 2011 eren el 70%

Ha recordat, en aquest context, que el Govern està utilitzant el fons de reserva de la Seguretat Social per finançar despeses pressupostàries. Aquest fons, una de les principals herències de la nostra etapa de govern, es situava en acabar la legislatura en uns 60.000 M€. En tres anys, han tret 33.951 M€. Com indica Montilla: “Otra legislatura más y lo reducirán ustedes a cero”

El fet és que les previsions del govern del PP son continuar la reducció dels recursos per a les polítiques socials i mantenir l’escàs esforç inversor.

Per altra banda es torna a produir una situació de clara injustícia respecte de les CCAA, a les que s’obliga a uns objectius de dèficit molt superiors als atribuïts a l’Administració General de l’Estat, tenint en compte, a més, que són elles les que gestiones els serveis de l’estat del benestar. Sobre això, Montilla ha recordat al Ministre Montoro que : “las quieren ustedes intervenidas, sin autonomía política ni financiera. Y todo ello después de haber incumplido su promesa electoral de negociar un nuevo sistema de financiación”.

Clicar aquí per la intervenció

Clicar aquí pel vídeo

 

Back To Top