skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
Montilla A De Guindos: “Aquesta és Una Societat Més Injusta I Més Desigual”

Montilla a de Guindos: “Aquesta és una societat més injusta i més desigual”

MHP Senat

El president i portaveu de l’Entesa, José Montilla, qui també és portaveu d’economia del grup parlamentari, ha intervingut aquesta tarda a la compareixença del ministre d’Economia, Luis de Guindos, en la comissió d’economia.

Montilla ha repassat indicadors econòmics que diagnostiquen que la situació no és millor que fa uns mesos i ha dit, entre altres coses, que “s’han destruït 480.000 llocs de treball en l’últim any, s’ha reduït la població activa, creix la morositat i hi ha núvols en el sector bancari; cau el consum privat i les exportacions creixen però menys que el 2009”.

El portaveu d’Entesa li ha dit al ministre que “la política d’austeritat , sense factors de creixement, genera menys consum privat i públic, menys inversió, menys llocs de treball, i menys ingressos fiscals. El resultat d’aquest panorama és una societat que ara és més injusta i més desigual”.

Sobre la R+D+i, Montilla ha ressenyat que “no surten els números. Els crèdits reintegrables s’han reduït substancialment i ho estan patint tots els organismes i les agències. Això deteriora la marca Espanya i fa retrocedir el nostre sistema de ciència. El president d’Entesa ha reclamat al ministre que “presti més atenció a la ciència i més recursos.”

Podeu consultar el text íntegre en aquest enllaç:

Transcripció de la sessió de la Comissió d’Economia

(Més informació al web d’Entesa Catalana de Progrés)

Back To Top