skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
Un Nou Compromís De La Socialdemocràcia Europea Sorgeix A Barcelona

Un nou compromís de la socialdemocràcia Europea sorgeix a Barcelona

El President Montilla ha participat a les jornades “Una socialdemocràcia renovada per afrontar els reptes d’Europa”, organitzades pel Group of the Progressive Alliance of Socialists & Democrats in the European Parliament, i que han finalitzat amb l’aprovació de la “Declaració de Barcelona”.

En l’anomenada “Declaració de Barcelona”, els socialistes i socialdemòcrates europeus es comprometen a treballar per una recuperació econòmica justa que fomenti l’ocupació i protegeixi l’estat del benestar, a promoure la inclusió i la integració contra el populisme i la xenofòbia, a aprofundir en el sistema democràtic a través de noves formes de participació, ia impulsar una Unió Europea més forta i cohesionada davant els creixents nacionalismes i al euroescepticisme “.

El president del Grup S & D al Parlament Europeu, l’alemany Martin Schulz, ha assegurat: “Els nostres valors són més necessaris que mai: el repartiment just de la riquesa i un Estat capaç de protegir i de donar oportunitats als més febles. Hem de treballar tots junts a Europa, el senyor Sarkozy i la senyora Merkel no poden prendre les regnes i decidir per tots “.

Respecte a les manifestacions d’aquest cap de setmana a Espanya en contra del pacte per l’euro, Schulz ha afegit: “Per descomptat que aquest pacte és preocupant. Sanejar els comptes públics és necessari, però no podem retallar fins a l’extenuació, també és imprescindible estimular el creixement econòmic “, i ha reclamat la introducció d’una taxa a les transaccions financeres i d’eurobons.

La vicepresidenta del Grup S & D, Maria Badia, ha declarat: “La incertesa actual provoca una tensió entre els Estats i Europa. Hi ha la temptació de tancar-se i buscar solucions per lliure, però només des d’Europa podrem actuar i posar límits als excessos del món financer. Europa ha de parlar amb una sola veu en el G20, el FMI i en les Nacions Unides “.

Entre els signants de la “Declaració de Barcelona” estan també l’expresident de la Comissió Europea, Jacques Delors; el president del Partit Socialista Europeu, Poul N. Rasmussen; el líder dels socialistes espanyols al Parlament Europeu, Juan Fernando López Aguilar; i l’expresident de Xile i assessor de l’ONU Ricardo Lagos.

Back To Top