skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

Montilla assisteix a l’acte d’homenatge a Víctor Torres

L’expresident Montilla ha assistit a l’acte d’homenatge a l’històric dirigent republicà Víctor Torres i Perenya, que va morir el passat 19 de juny als 96 anys.

Hi han intervingut l’escriptor i polític Miquel Pueyo, que ha fet una glossa de l’homenatjat; Manuel Torres, fill de Víctor Torres; el president d’ERC, Oriol Junqueras; i el president Mas. Durant la vetllada, la cantautora Meritxell Gené ha interpretat els poemes Presència i La ciutat llunyana, del poeta Màrius Torres, germà de l’homenatjat.

Víctor Torres i Perenya (Lleida, 1915 – 2011) va ser dirigent d’Esquerra Republicana de Catalunya i secretari general de la Generalitat a l’exili. Va lluitar a la Guerra Civil a la columna Macià; es va exiliar a França, on va ser secretari de la Presidència de la Generalitat, amb Josep Irla com a president. També va col·laborar amb Josep Tarradellas. El 1976, Víctor Torres va tornar a Catalunya i es va reincorporar a la direcció d’ERC, partit del qual va formar part de l’executiva fins als 1998. Va ser escollit diputat a les eleccions al Parlament, de 1980 i 1984, i senador a Madrid. La Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi l’any 2000.

Back To Top