skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

José Montilla pronostica que Mariano Rajoy “seguirà el mateix guió polític i econòmic que el President Artur Mas”

El primer secretari del PSC i expresident de la Generalitat, José Montilla, ha pronosticat que, a partir del moment en què prengui posessió del seu càrrec, Mariano Rajoy “seguirà el mateix guió polític i econòmic que el President Artur Mas a la Generalitat”.

Segons Montilla, i malgrat que el futur president del Govern espanyol “no ha dit què pensa fer ni durant la campanya electoral ni en el seu programa”, Rajoy presentarà una realitat del país “pitjor” del que és en realitat per tot seguit posar en marxa “ajustos encara més durs”.

José Montilla ha recordat que “tenim precedents recents ben a prop”, i ha denunciat que “el futur president espanyol reclamarà el suport de l’esquerra a les retallades amb l’argument que és l’esquerra la responsable de la situació heretada”.

Més Europa

El primer secretari del PSC ha fet aquestes declaracions durant la jornada Dissenyant la Unió Europea del Futur, organitzada per la delegació espanyola del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates, al CCCB de Barcelona. En la seva intervenció, Montilla s’ha mostrat partidari d’implementar “mecanismes més àgils per sortir de la crisi econòmica i recuperar el creixement, l’ocupació i el manteniment de les reformes de l’Estat de benestar per fer-lo viable i sostenible”.

“Necessitem més Europa, més Partit Socialista Europeu i més propostes des de l’esquerra”, ha afirmat, afegint que “l’ajustament i les retallades, la contenció i la reducció del dèficit i del deute no seran suficients per sortir de la crisi”. Finalment, l’expresident de la Generalitat ha reiterat que “amb aquesta política no hi haurà creixement” i ha apostat per una solució en la línia de “més Europa, més governança econòmica i més unitat política”.

Font: socialistes.cat

Back To Top