skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

“El pas endavant no és un altre que l’evolució federal de l’Estat de les Autonomies”

El president Montilla ha pronunciat aquest matí la conferència “Catalunya i Espanya, davant el desafiament sobiranista”, al Parador de la Arruzafa, en el marc del cicle “Los desayunos de Córdoba”, organitzat pel Diario Córdoba.

Montilla s’ha referit a la situació actual com una “disjuntiva entre avançar en el desenvolupament de la nostra arquitectura institucional, o quedar-nos bloquejats en una gravíssima i llarga crisi política”.

Segons el president Montilla, tot i que el balanç que podem fer de l’Estat de les Autonomies en les darreres tres dècades és positiu, en aquests moments “el pas endavant no és un altre que l’evolució federal del model”.

Així, els canvis haurien d’implicar, entre d’altres, el reconeixement constitucional del caràcter plurinacional, plurilingüístic i pluricultural d’Espanya; un canvi en l’esquema d’atribució de competències entre l’Estat i les Comunitats Autònomes; una major capacitat d’intervenció, de les comunitats que ho desitgin, en les polítiques d’ingrés fiscal; una millor definició del mecanisme de solidaritat interterritorial; i un canvi profund en el Senat.

Finalment, tot i recordar el seu paper en les campanyes anticatalanes i contra l’Estatut, ha conclòs que és necessari cercar acords també amb el Partit Popular. En aquest sentit, ha afirmat estar convençut que alguns sectors del PP “entenen ja la necessitat de trobar una solució basada en el diàleg i en la negociació que tingui com a objectiu compartir un projecte comú per a Espanya, en el qual Catalunya pugui participar amb plenitud”.

CONFERÈNCIA MHP MONTILLA

Back To Top