skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat

“Hi ha qui vol aprofitar la crisi per desacreditar l’Estat de les Autonomies”

Avui divendres 13 de juliol, en una jornada organitzada per l’Associació de Periodistes Parlamentaris, sota el títol “L’Estat en temps de crisi”, l’ex-president de la Generalitat de Catalunya i President – Portaveu del Grup d’Entesa al Senat, José Montilla, ha destacat que el principal problema d’Espanya és el model productiu i el creixement de l’activitat econòmica.

Montilla ha volgut destacar que, tot i que estem malament per moltes raons que ja coneixem (bombolla immobiliària…), “no estem malament per culpa d’unes administracions malgastadores i irresponsables, com alguns volen fer creure”. Després de desgranar les dades del deute espanyol i el dèficit públic, tant de l’Administració General de l’estat com de les CCAA, ha  destacat que aquests paràmetres no responen a unes administracions sobredimensionades i  malgastadores de forma generalitzada.

Montilla ha alertat de com alguns utilitzen l’actual conjuntura econòmica com a  pretext per dir que las polítiques públiques basades en l’equitat i la protecció social són ineficients econòmicament.

Ha recordat que a Espanya les CCAA són un instrument de cohesió social i, la cohesió social un element de competitivitat.

Per altra banda, davant els qui volen un retrocés al terreny autonòmic, ha afirmat que: “hem de recuperar l’esperit constitucional: si escollim el camí de la recentralització, les ferides poden ser insuperables”.

Més enllà de la crisi financera, “hem d’explicar que el problema d’Espanya, i també de Catalunya, és un problema de competitivitat i de canvi de model productiu”.

Montilla ha convidat a fer un balanç econòmic de l’Estat de les Autonomies al si del Senat i estudiar com ha de millorar el sistema de finançament de les CCAA, recordant que pel què fa a  Catalunya s’està produint un incompliment flagrant de l’acord de finançament i d’allò establert a l’Estatut.

INTERVENCIÓ MHP MONTILLA ARANJUEZ

Barcelona, 13 de juliol 2012

Back To Top