skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
Tenim L’obligació De Ser Optimistes Malgrat Les Circumstàncies

Tenim l’obligació de ser optimistes malgrat les circumstàncies

El diari digital “Nació Digital” ha publicat una entrevista al president Montilla que repassa alguns dels temes de major actualitat en l’agenda política: la investidura de Pedro Sánchez, l’elecció frustrada de Miquel Iceta com a Senador i les seves conseqüències, la necessitat i la urgència del diàleg polític i institucional, els canvis necessaris en l’ordenament constitucional,  la necessitat de ser escrupolosos en la defensa de l’Estat de Dret, l’horitzó de la sentència del TS, el desgast i fins i tot el desprestigi del govern de Catalunya, el paper del PSC, …

A l’entrevista, Montilla recorda que “en els nou mesos de presidència [de Sànchez] hi ha hagut iniciatives, gestos i fets … però des del govern de la Generalitat no s’ha estat a l’alçada entomant aquesta mà estesa”. Insisteix en que el diàleg “és el pas previ per a pactar el canvi de regles que sigui possible tenint en compte també la correlació de forces” i que “els canvis s’han de produir en el marc de les regles de joc… que són la Constitució i l’Estatut”. Recorda, en aquest sentit, que el govern de Pedro Sánchez té clar que hi ha un problema de fons que cal resoldre.

Naturalment, els periodistes aborden amb el president Montilla la perspectiva de la sentència del TS. Un cop més, Montilla expressa la seva opinió sobre la qualificació dels delictes, la decisió sobre la presó provisional i sobre les efectes que te en el procés el fet que alguns van decidir fugir de la justícia.

També es parla de la possibilitat de convocar eleccions a Catalunya i de la salut de l’actual govern de la Generalitat. Montilla diu: “Tenim un executiu que no governa… format més per activistes que no per polítics…un govern ha de governar i, si no pot governar, el que ha de fer és convocar eleccions” i alerta del perill que es consolidi la percepció de que la institució de la presidència de la Generalitat està erosionada. Recorda, en aquest sentit, que “per la institució passem però no és de ningú. És de tots i l’hem de preservar”.

Si vols llegir l’entrevista, clica aquí

Back To Top