skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
“El Nou Codi Penal, Més Lluny De La Reinserció”

“El nou codi penal, més lluny de la reinserció”

Balança“El govern imposa un nou codi penal. Diu que ho fa per millorar la confiança dels ciutadans i les ciutadanes en la justícia.

Però no és cert que el mer enduriment de les penes previstes en aquest nou Codi Penal comporti ni millora en la percepció de seguretat, ni major justícia en el funcionament de la nostra societat.

El Govern demostra, amb aquest text, que no confia en el principi constitucional de la reinserció. Ho fa, d’entrada, amb la nova pena de “presó permanent revisable” que és un eufemisme de cadena perpètua. Ho fa, igualment, amb l’agreujament general de les penes i en la tipificació dels delictes.

Aquesta llei és un retrocés. Un pas enrere en la qualitat democràtica: és una llei reaccionària, impulsada més per raons ideològiques que no pas per raons objectives i fonamentades. A més, la tramitació d’aquest projecte s’ha fet  amb una evident vulneració del procediment i prescindint dels informes i dictàmens que diversos òrgans de l’Estat haurien d’haver presentat. Cap grup parlamentari ha donat suport al projecte. Només el PP.”

Podeu llegir la intervenció de Montilla al Senat, rebutjant el projecte: Reforma del Codi Penal

També podeu veure el video de la intervenció al següent enllaç

Back To Top