skip to Main Content
+34 935 677 130 oficinamontilla@gencat.cat
Montilla Sobre El Projecte De Llei D’Unitat De Mercat: “El Que Pretenen és Recentralitzar, Desregular I Uniformitzar El Mercat Interior, Apartant-se De La Constitució”

Montilla sobre el Projecte de Llei d’Unitat de Mercat: “El que pretenen és recentralitzar, desregular i uniformitzar el mercat interior, apartant-se de la Constitució”

Montilla_oficina_02

El President Montilla ha intervingut aquesta tarda en el Ple del Senat en la tramitació del Projecte de Llei d’Unitat de Mercat. Montilla considera que el Govern, amb aquesta llei, “pretén recentralitzar, desregular i uniformitzar el mercat interior, apartant-se del model que prefigura la constitució”. Segons Montilla, el que s’hauria de fer és “trobar l’equilibri entre una regulació eficient i de qualitat que elimini les trabes innecessàries, que ajudi a les empreses a ésser més competitivies, reduïnt els costos, que fomenti la competència, i que garanteixi els drets dels ciutadans, en tant que treballadors i consumidors”.

 El problema de les empreses no radica en un mercat fragmentat, tal i com apunta el preàmbul del Projecte de Llei. Les dificultats que les empreses tenen, i que el Goven no ajuda a afrontar, estan relacionades amb l’accés al crèdit, amb les deficiències de les xarxes de transport de mercaderies… vertaders obstacles al desenvolupament de la unitat de mercat.

La norma que impulsa el Govern “serà difícil d’aplicar” ha dit Montilla, “perquè afecta a diverses competències de les administraciones locals i autonòmiques i derivarà en conflictes competencials entre les diferents administracions per fer prevaldre la seva regulació, generant inseguretat i litigiositat”.

Intervenció MHP Montilla sobre el Projecte de Llei d’Unitat de Mercat

Back To Top